Het complottheorieën topic

Hoi hoi! Ik heb zelf best wel interesse in complottheorieën en ik vroeg me af of er al een topic over was maar nee! Dus bij deze: deel complottheorieën die je zelf hebt bedacht, gelezen of gehoord hebt en vul eventueel aan met je eigen fantasie, mag over vanalles gaan! (Wist niet onder welke categorie dit viel maar ik vond deze het meest toepasselijk) Ik ben benieuwd!

3 likes

Ik heb zojuist de Netflix documentaire bekeken over Bob Lazar en Area 51. (Ik had tot drie dagen geleden serieus nog nooit in mijn leven van area 51 gehoord, leefde ik onder een steen?) Ik ben echt heel benieuwd of meer mensen deze documentaire hebben gezien en of ze Bob Lazar geloven.

Oeh wist niet dat dit bestond!!

Welke gekkies volgen jullie?

1 like

Same. Ik zat er helemaal klaar voor om eens lekker bij te gaan lezen hier haha.

1 like

Natuurlijk Janet herself!! En ik volg ook graag andere interessante dingen zoals earthing Nederland en flaska flessen. Dit is toch geweldig: https://www.persoonlijke-voeding.nl/blog/columns/drink-uit-glas/?fbclid=IwAR1tIi6zgPwSXrpD8pY_73PFdbKumx8oZYGBblAgeTyd_KOUqkx8ZiQX-Oo

4 likes

Ik keek altijd wel alle podcasts van L.ange Frans. En Janet uiteraard haha. Verder vooral losse dingen die voorbij komen op Instagram en Facebook. En ik kijk sinds kort dus ook wel eens op BitChute, soort YouTube ‘zonder restricties’ en daar staan ook hele bizarre dingen op.

Lezen/kijken jullie trouwens alleen complotgekkies als een soort leedvermaak? Of zijn er ook dingen die jullie zelf geloven of waarvan je denkt dat er wel iets in zou kunnen zitten?

1 like

Ohnee voor mij is het puur leedvermaak

De laatste tijd kan ik niet stoppen met kijken naar de instastories van isa greens, omdat je dr echt voor de camera gek ziet worden.

De blik in dr ogen wordt steeds intenser, ze wordt steeds bozer, ze kraamt steeds vreemdere onzin uit. Maar kan niet wegkijken, echt ramptoerisme.

13 likes

Ik ben ook dol (dit klinkt echt heel fout) op dat soort instastories. Ik blijf ook steeds doorklikken, want die types taggen elkaar nogal graag. Wel opletten als je begint te reageren op hun polls. Ik antwoord altijd volgens hoe ik echt denk (om zo te weten te komen of er écht zoveel mensen die onzin geloven), maar ben zo dus al geblokkeerd geraakt.

4 likes

Haha die post van 2 dagen geleden over dat je als kritische denker echt niet dingen uit algoritmen hebt en goed moet zoeken maar informatie, ‘bijvoorbeeld naar de cijfers van wie er nou zijn opgenomen’ (of zoiets). Okee dus je wilt zeggen dat er geen centraal punt is waarop die gegevens worden verzameld, iedereen moet zich individueel door kluwen informatie heen worstelen om de juiste info tegen te komen. Klinkt… logisch. Wetenschappelijk, ook.

3 likes

Jaa zij is echt zo fascinerend! Ze kraamt zoveel onzin uit ook dat ik vaak echt geen idee heb wat ze nou eigenlijk allemaal bedoelt.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik dus sommige ‘complottheorieën’ wel geloof, maar dan ook weer niet alles ofso. Van Joris Demmink vind ik het bijvoorbeeld heel lastig te geloven dat die man echt compleet onschuldig is. En ik geloof ook wel dat er op het gebied van kindermisbruik (niet persé alleen in Nederland) echt wel heel veel dingen gebeuren waar wij echt geen weet van hebben en dat daar ook wel veel handen boven het hoofd gehouden worden. Maar ik vind wel dat veel ‘complot-aanhangers’ daar heel ver in doorslaan. Telkens de ‘pizzagate’ erbij halen etc., terwijl daarvan inmiddels wel duidelijk is dat het bullshit was.

3 likes

Maar de kracht van een goede complottheorie is toch dat het waar zou kúnnen zijn?

Het probleem met veel van de complottheorieën van nu is dat ze zo absurd zijn dat je niet begrijpt dat er mensen in geloven. Voor mij is het ook puur leedvermaak. Ik ga helemaal stuk om die mensen die zichzelf ontzettend serieus nemen (looking at you Janet en Fransie) en dan met een stalen gezicht gaan lopen verkondigen dat 90% van wat we in de supermarkt kopen geen eten is (que?) of denken dat cheeseburgers en hotdogs codewoorden zijn voor ‘drop even een lekker minder jarig jochie bij me thanks.’

Echt, hou op met me. Ergens ook wel weer eng dat er mensen zijn die dit wijs te maken valt, maar er zijn er genoeg.

2 likes

Over kindermisbruik, luister eens de podcast van Argos die daar over ging. Heel bizar!

edit: https://www.vpro.nl/argos/media/afleveringen/2020/uitzending-27-juni-ritueel-misbruik.html

2 likes

Jaa heel bizar is deze! Kwam deze laatst tegen ergens en was er echt zo van in shock. Die andere over het verhaal van Lisa vond ik toen ook zo heftig.

1 like

Nou ja dit dus eigenlijk heb ik precies ook.
Ik geloof eigenlijk wel dat er een heleboel pedos actief zijn in de wereld. En dat zo’n Jeffrey epstein er daar één van was, het lijkt me wel aannemelijk dat hij geen zelfmoord heeft gepleegd, zeker als je bedenkt dat hij dikke maatjes was met Prince Andrew.
Ik hoop dan stiekem dat het zo is dat de queen herself als een ninja naar zijn cel is gekoprold en hem heeft vermoord om de monarchie te beschermen. Maar dat zal wel niet

8 likes

Die Isa Kreens vind ik in haar instagramfilm van 2 dagen geleden ook wel een beetje dom. Youtube is inderdaad alleen maar een platform en daarom kun je niet alles op wat op youtube staat vertrouwen. Dat is de clue. Ik geloof dat het leerdoel onderzoek je bronnen wat meer aandacht mag krijgen.

1 like

Hier ben ik het mee eens! Er worden sowieso veel handen boven het hoofd gehouden. Ik ben heel erg gepassioneerd over het onderwerp kindermisbruik/child trafficking en heb hier ook veel over gelezen en de enige conclusie die ik eruit kan trekken is dat er heel veel dingen niet kloppen. Kinderen zijn zo onschuldig en kwetsbaar en ik vind het vreselijk wat er allemaal gebeurt. Ik vind het zelf in het algemeen ook belangrijk om niet klakkeloos aan te nemen wat er wordt gezegd (of dit nou door de overheid is of iemand die een complottheorie aanhangt) en om mijn eigen mening te vormen op basis van de beschikbare informatie. Ik houd altijd in mijn achterhoofd dat mensen vaak een eigen agenda hebben en dat geld een grote rol speelt in het uitoefenen van macht.

2 likes

Maar waar hebben jullie het nu precies over? Waar halen jullie de informatie vandaan dat er handen boven het hoofd wordt gehouden? Ik heb dat idee namelijk echt niet. En waarom alleen bij kindermisbruik/pedofilie? Ik zie dat ook telkens voorbij komen bij QAnon aanhangers, wat maakt dat ze denken dat juist kindermisbruik iets is wat “””de elite””” probeert te verduisteren?

1 like

Misschien vanuit de katholieke kerk? Omdat het daar heel lang wel is verdoezeld.
Edit:
Ik kan de film en serie-titels niet meer altijd herinneren maar soms in het misdaad genre werd ingezoomd op een ondergrondse “ring” (in Engeland van zakenmannen, die tv-presentator en zijn vrienden, Scandinavische politici) en dat waren dan wel waargebeurde verhalen volgens mij.

Men wist er langer van/“rook” maar heeel lang mee weggekomen, soms doordat er goeie contacten waren met OvJ/politie etc

Het antwoord op die vraag lijkt me vrij logisch, het is nogal taboe (terecht). Ik denk meer dan wat dan ook. Als het uitlekt kom je daar no way mee weg.
Dat er misbruiknetwerken bestaan is volgens mij een feit (gebaseerd op wat ik over dit onderwerp heb gelezen, gewone onderzoeken zonder complot). Bedoel het niet cru maar dat is organisatorisch gezien ook logisch. Mensenhandel/sex trafficking is een gegeven.
Of een bepaalde elite-groep zich ermee bezig houdt, geen idee, maar sinds het Epstein-schandaal echt naar buiten is gekomen lijkt me dit iets minder ongeloofwaardig dan voorheen. Ik geloof eigenlijk ook wel dat verhaal van Argos. Maar misschien komt dat omdat ik mensen die claimen misbruikt te zijn gewoon snel het voordeel van de twijfel geef, eerder dan dat ik ze kritisch ga bevragen. (Daarnaast zijn er de andere dingen die in die afleveringen naar voren kwamen, bijv die brandende loods… ja er kunnen allerlei verklaringen voor zijn maar die zijn imo minstens even onwaarschijnlijk als sommigen die beweringen van het vermeende slachtoffer vinden)

1 like

Er is toch ook het verhaal van een Belgische vrouw,Regina Louf. Al lang geleden maar dat verhaal leek op ook ritueel misbruik, Marc Dutroux kwam er ook in voor. Ik weet de details niet meer precies maar daar zijn politieagenten opeens van de zaak gehaald en hoewel er dingen klopten werd het toen allemaal afgedaan als leugens. Later weer bij Dutroux werd er ook gezegd dat er bekende Belgische politici bij betrokken waren. Dus die geruchten van politici en kindermisbruik gaan al veel langer. Ik kan me bij een programma als Argos ook niet voorstellen dat ze heel makkelijk met zo’n verhaal mee gaan, daar zetten ze hun reputatie als onderzoeksprogramma echt niet voor op het spel. Ze hebben op hun website ook een heel dossier waarin ze laten zien hoe grondig ze te werk gaan.

1 like