Heb een tijdje brood gebakken, maar ik vind het toch vaak te veel tijd/handelingen kosten.
Maar een ding maak ik heel regelmatig: Naan! Supersimpel, snel en lekker.
Men neme: (voor 1 bescheiden naan, je kan dus verdubbelen)
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 65 gram volle yoghurt
- zout
- gedroogde kruiden (ik doe altijd koriander en knoflook, of italiaanse kruiden)
Mengen tot een deegbal. Het is een vrij plakkerig deeg, maar dus naar eigen inzicht een beetje bakmeel of yoghurt toevoegen. Uitrollen met een deegroller - vorm maakt niet uit Koekenpan goed heet maken, geen olie in de pan. 2 minuten de ene kant bakken, de bovenkant ondertussen bestrijken met olijfolie. Keren, olie op de gebakken kant, 2 minuten bakken. Klaar!
Vooral lekker bij curry/rijstgerechten/soep. Oh en ik dip naan altijd in aioli.