Tips, ervaringen & aanraders #5

Continuing the discussion from Tips, ervaringen & aanraders #4 - #5237 door Superkonijn.

Previous discussions:

@SpeedOfSound

Bij het zwembad hier in de buurt hebben ze speciale buggy’s die je helemaal mee mag nemen naar hetd zwembad.

Dus als ik ga zwemmen, inderdaad zelf al mn badpak/bikini aan. En kind mee het hokje in terwijl hij in de buggy zit. En ik kleed hem pas om bij alle stoeltjes die rondom het zwembad staan. Daar liggen namelijk aankleedkussens.
En zo doe ik het met weggaan ook maar dan in de andere volgorde. Kind eerst weer helemaal in zn gewone kleren en daarna mezelf in een hokje omkleden.

Misschien zou je eens kunnen informeren bij het zwembad of er boxen of buggy’s zijn?
En anders inderdaad zelf even met de maxicosi. Er zijn vaak wel familie kleedkamers of wat grotere hokjes waar je met je kindje in kan.

En als alles niet werkt zou je ook nog een andere moeder om hulp kunnen vragen. Die zitten vast in hetzelfde schuitje :blush:.

Alvast veel plezier!

2 likes

Zijn er hier mensen die bij 18 maanden van Bibs maat 2 naar Bibs maat 3 zijn overgestapt? Ik had altijd goede voornemens dat ons kindje met 18 maanden geen speen meer had, maar who was I kidding? Dat ding is hier heilig met slapen. Is de grootste maat beter voor de tandjes? Of is het marketing? En hoe zorg je ervoor dat het kindje het ook pakt, aangezien ze op deze leeftijd zijn veranderd in monstertjes met een eigen mening?

K Gebruikt nog steeds maat 2 :grimacing:

2 likes

Ben ontzettend opgelucht dit te horen! :joy:

1 like

Ik was ook niet van plan de 10+ spenen die we hebben rondslingeren in huis allemaal te vervangen in maat 3 :joy::joy: Volgens mij zijn een aantal van die spenen ook nog maat 1.

1 like

Wat een goede tips voor het zwemmen, dankje! Mijn dochter weegt alleen wel al bijna 10 kilo (megakarper) dus, maxi cosy wordt wel zwaar, maar desnoods doe ik het onderstel eronder tot we bij de kleedkamers zijn. Ik heb bij het zwanger & fit zwemmen nooit een box gezien, maar ook niet op gelet dus geen idee hoe dat hier is. Ik ga het met de maxi cosy proberen en dan inderdaad al zelf thuis omkleden en makkelijke kleding aan! Ik dacht nog dat ik desnoods zelf maar in badjas wegga :rofl: Maar ik ga het eerst zo maar eens proberen!

1 like

Voor na het zwemmen geef ik ook altijd wat te eten of drinken, zodat zij even rustig kan zitten en ik me dan rustig kan aankleden. Zij is dan al aangekleed

1 like

Ohja, wat eten mee is ook nog een goede. Daar maak ik haar altijd blij mee :laughing:

Ik gebruik nu sinds een paar weken maat 3.
Gewoon maat 2 weggegooid en maat 3 gegeven. Eerste keer keek ze een beetje vreemd omdat ze groter zijn maar ze accepteerde ze meteen.

1 like

Ik ga binnenkort ook voor het eerst zwemmen dus ik lees aandachtig mee. Vraag me dan alleen af, waar laat je dan de Maxi-Cosi of kinderwagen als je gaat zwemmen?

1 like

Bij ons zwembad heb je altijd tafels en stoelen om het zwembad heen. Daar heb ik laatst ook de buggy geparkeerd. :grin:

Gewoon in de kleedkamer, onder de bankjes. Kleding laat ik daar ook hangen en waardevolle spullen in een kluisje/mee. Maar bij ons is het een klein zwembad met alleen 1 wedstrijdbad (en een verstelbare bodem) wat in een sportschool zit en is er op het tijdstip van babyzwemmen ook niemand anders. Als je de kleedkamers in wilt moet je door een poortje bij de receptie, wat ze open doen voor je. Is ook echt alleen zwembad, de sportschool js de andere kant. Dus dat voelt wel relatief veilig.

Bij center parcs enzo hebben ze een kinderwagenstalling en dan zetten we de wagen op slot met een fietsslot.

1 like

Wie heeft er een goede aanrader voor een babyfoon? We willen geen video, en we wonen best ruim dus zou graag achterin de tuin ook nog bereik hebben. Van slaapkamer tot achterin de tuin is denk ik 25 of 30 meter? Ik zie in de advertenties de mooiste ranges, maar zodra er een muur tussen komt klopt daar niets meer van volgens mij.

Wij hebben van Philips en mijn man heeft in zijn loods prima bereik daarmee. Afstand tussen voorkant loods en slaapkamers waar de kinderen liggen is een meter of 60 gok ik. Kinderkamers zijn tov de loods aan de voorkant van het huis.

Als je wilt kan ik straks even kijken hoeveel streepjes bereik, maar volgens mij nog zeker 2.

1 like

Ooh thanks! Klinkt goed inderdaad :slight_smile: Welke variant is het dan van philips?

Ik wil graag bv geven maar weet natuurlijk niet of dat gaat lukken, hadden jullie gewacht tot het echt lukte voordat je van die pads en tepelzalf had gekocht?

Nee ik had het al in huis. Juist de eerste dagen had ik die zalf heel hard nodig.

Nee, die tepelzalf had ik gelijk al wel nodig eigenlijk. Weet niet wat je met pads bedoelt, maar lijkt me handig om het in huis te hebben.

2 likes

Pads en tepelzalf wel al in huis, goede voedingsbh’s en kolf pas gekocht toen het goed opgang was en na de stuwing.

@growcookeatrepeat voor R.hebben we de Philips Avent SCD713/26 , voor K. het type daarvoor maar die was niet meer te koop. En eigenlijk wel handig dat die van R. grijs is en die van K. blauw weet je sneller wie er wakker is :wink:

2 likes