Het stagetopic

Voor al je ervaringen, vragen en opmerkingen over je stage. Ben benieuwd waar jullie stage (hebben) (ge)lopen!

Ik loop momenteel stage op het meest beruchte AZC van Nederland :sleeping: en werk daar met uitgeprocedeerde vluchtelingen. Ik begin in september bij een jeugdgevangenis voor kinderen van 12-18 jaar, 10 maanden lang 40u pw!

1 like

Misschien handig om er een algemeen stage topic van te maken? Dan kun je ook vragen stellen, ervaringen delen?

1 like

Bij een advocatenkantoor, 80 weken 32 uur per week.

1 like

Mijn laatste week stage gaat volgende week in!
Heb 6 maanden 40u/week bij een socio-culturele organisaties gezeten maar ben blij dat ik er vanaf zal zijn

Ook een stagiair hier! Meer een afstudeer onderzoek binnen een bedrijf waarbij ik voor mijn onderzoeksmethode volledig meeloop in het team. Gaat over strategievorming bij de blauwe luchtvaartmaatschappij. Nog 50 werkdagen te gaan, zit na vandaag precies op de helft.

Ik loop stage bij de grootste tour operator en ben zo blij met dat bedrijf. Denk dat er maar weinig zijn van deze grootte die zo goed voor medewerkers en stagiaires zorgt!

@Nachtburgemeester wat zijn jouw taken precies? Ben wel benieuwd!

Afstudeerstage op een basisschool. Van september tot en met april 2 dagen stage per week gelopen en nu fulltime tot het einde van het schooljaar!

80 weken? Jezus. Dat is langer dan een jaar? Welke helse studie is dit pff.

Ik ga vanaf september 3 maanden stage lopen op de redactie van een regionale omroep.

Ja klopt in jaar 3 40 weken en in jaar 4 40 weken. Daarnaast op vrijdag naar school om vakken te volgen en tentamens te maken. En het laatste half jaar geen les maar aan je scriptie maar je schrijft je scriptie niet voor het bedrijf waar je stage loopt dus dat is los van elkaar. Het is HBO-Rechten in Den Haag en ik raad niemand deze studie aan haha.

Hoe lang moet jij stage lopen? Wel een toffe stage lijkt het mij wat je gaat doen!

3 likes

Wow wat heftig, vooral voor een hbo studie. Ik ga 3 maanden stage lopen, vanaf begin september tot eind november. Weer terug bij m’n ouders wonen, wel heftig, maar ik heb er wel zin in!

1 like

Ik ga vanaf september zes maanden stage lopen op de marketingafdeling van een grote schouwburg.

2 likes

Wat leuk!

1 like

Ik hoop het ja! Hopelijk leuke mensen dan zal de tijd wel snel gaan. Waar ga jij stage lopen?

1 like

Bij een regionale oproep in de provincie waar ik vandaan kom! Ik weet niet of je dat weet?

Je hebt haar niet getagt, dus ik weet niet of ze het zo ziet… @Nachtburgemeester
Ik heb klasgenoten die bij jeugdgevangenissen stage hebben gelopen en zij hebben SPH gestudeerd, dus dat is sowieso een optie.

1 like

Oh leuk! Ik heb ook eens een stage gedaan bij een regionale omroep (meer lokale omroep eigenlijk). Was erg leuk en mocht veel doen. Ook veel vriendelijke mensen, omdat er veel vrijwilligers waren. Zij vinden het dan ook echt leuk, zelfs als ze er geen geld voor krijgen. Dus vaak zijn ze nooit chagrijnig hahaha

Jaa ik verwacht ook dat het super leuk gaat zijn. Ik mag sowieso heel veel doen, ik heb ook al wat andere stagiaires ontmoet en zij waren allemaal in hun eentje bezig. Die omroep heeft het sowieso goed voor elkaar, ze mogen het redactiesysteem van de NOS gebruiken omdat de NOS dat test voor kleinere omroepen ofzo? Er zijn ook auto’s van de zaak, omdat er in mijn provincie niet zoveel openbaar vervoer is. Dus daar mag ik ook gewoon in rijden als het nodig is. Ik heb er echt heel veel zin in, maar maak me wel best zorgen om mijn stageplan. Ik heb al vier jaar gestudeerd en een jaar 24 uur stage gelopen en 3 maanden afstudeerstage (ben ik mee gestopt) maar ik was nooit zo goed in leerdoelen formuleren enzo, dus ik vind dat wel spannend. En ik ben ook benieuwd wie mijn begeleider van school gaat zijn en of ik een vergoeding krijg, want daar hebben we het nog niet over gehad. En ik moet nog een garderobe en ik wil ook nog een iPad hahah. Maar ik ben echt super vroeg, ben de eerste die een stage heeft gevonden dit jaar, dus ik moet gewoon rustig afwachten, haha.

1 like

Lekker oud topic uppen, maar ik krijg binnenkort mn inwerkschema. Heb er echt mega veel zin in. Meer meiden die binnenkort beginnen?

Oh ja ik moet haar ook nog mailen :sweat_smile: dat is bij ons verplicht, maar ik heb eigenlijk geen idee waarom

Ik begin 2 september! Ik heb er helemaal geen zin in :joy: Zoveel vrije tijd minder hahaha en ben ook beetje bang dat ik geen leuke collega’s heb en dat ik elke dag met angst naar stage ga haha. Ik had dat namelijk met mijn vorige stageplek dat ik het niet goed kon vinden met mijn stagebegeleider en dat was vreselijk. Ik ben wel laatst uitgenodigd voor een seizoenspresentatie en heb iets van 5 collega’s ontmoet (nu al namen en gezichten vergeten…) en ze leken me wel lief en rustig, dus ik probeer dat in mijn hoofd te prenten.

Wanneer begin jij?