Ik denk dat je dan blokjes tofu marineerde of niet? Het nadeel met tofu is dat als je het in zn geheel gebruikt, de binnenkant vaak nog de tofusmaak heeft. Je kan dit oplossen door de tofu te blenden met de ingredienten en opnieuw tot een blok te vormen zodat de smaak overal zit.
Probeer het eens zo
tofu feta - klik om uit te klappen
Dit recept maakt echt een shitload aan feta. Als je gewoon wat nodig hebt voor een maaltijd of 2 zou ik je aanraden om het recept te halveren
1 blok tofu (van zo’n AH verpakking bijv)
100 ml gesmolten kokosolie
3 eetlepels vers citroensap
1,5 eetlepel appelciderazijn
2 eetlepels witte miso of 3 theelepels zout
1 volle eetlepel Italiaanse kruiden
1/2 theelepel uienpoeder
Eerst laat je de tofu zo goed mogelijk uitlekken. Verkruimel de tofu in een keukenmachine. Giet er vervolgens de gesmolten olie erbij en alle andere ingredienten behalve de Italiaanse kruiden en blend helemaal glad. Schep dan met de hand de kruiden erdoor.
Bedek een bakje met plasticfolie en giet het mengsel er in. Druk het aan en dek af. Laat het een paar uur tot een nachtje in de koelkast staan zodat de olie hard wordt. Je hebt dan een feta die je goed kan kruimelen met een smaak die overal zit.