Ik heb me maar opgeofferd om het kerstmenu dit jaar te maken. Er zit niet echt een lijn in en sommige gangen matchen ook niet echt met elkaar maar als het lekker is vind ik het dikke prima.
Kerstavond: pasteitjes met eendenragout. Nooit gehad dus hopelijk is het lekker.
Kerstbrunch beide dagen: scones, warme broodjes in de vorm van een eland, sap, beleg, warme chocomel of koffie, gekookt ei of roer ei en verschillende soorten fruit.
1e kerstdag:
Amuse van warme gerookte zalm blinis
Kreeftensoep
Pommes duchesse, rode kool met stukjes stoofpeer, appel en bessen en varkenshaas in peperroomsaus uit de oven met bladerdeegsterren “garnituur”
Champagne cheesecake glaasjes met kersen
2e kerstdag:
Amuse van kipspiesjes met gepofte tomaatjes
Tomatensoep met basilicum room
Aardappel kerstboompjes, cranberry compote, in rode wijn gemarineerde gegrilde kalkoen filetlapjes, haricot verts met sinaasappeldressing
Chocolade tiramisu met rode besjes
En voor 's middags ga ik nog een cranberry taart bakken. Mijn vader maakt saucijzenbroodjes en verschillende bladerdeeghapjes. Oh er zijn nog een hele berg kerstkoekjes.