**Hoi! **
**Leuk dat je de quiz komt maken. Vandaag hebben we 15 vragen waar eten de hoofdrol in speelt. Veel succes! **
- We starten met een stukje lyrics. Wie heeft dit liedje gezongen?
Cause Iâm all that you want, boy
All that you can have, boy
Got me spread like a buffet
Bon appétit, baby A
ppetite for seduction
Fresh out the oven
Melt in your mouth kind of lovinâ
Bon appétit, baby
Van welke zangeres is dit liedje?
- Taylor Swift
- Adriane Grande
- Katy Perry
- Lady Gaga
- In de film Ratatouille maakt Alfredo een gerecht waaruit blijkt dat hij absoluut niet kan koken. Gelukkig is Remy in de buurt en hij red het gerecht. Welk gerecht was dit?
- Ratatouille
- Soep
- Stoofpot
- Salade
- We kennen allemaal de smaken puur, wit en melk. Sinds 2017 is er echter een vierde chocoladesmaak toegevoegd, namelijk ruby chocolade met een fruitige cacao smaak. Is dit echt een nieuw ontdekt product of is het een marketingtruc?
- Het is echt een nieuwe smaak
- Het is een marketingtruc
â
- Kortgeleden was Chocolat weer op televisie. Dit is een verfilming van de boeken van Joanna Harris. De hoofdpersoon,Vivianne, heeft een chocolaterie in een dorpje in Parijs. Zij kan op basis van een draai schaal vertellen wat je favoriete chocolade is. Bij een iemand, Roux, duurt het wat langer voordat ze zijn favoriet goed schat. Al denk ik dat het bij het spel hoorde. Anyway, wat is zijn lievelings?
- Pure chocolade
- Bonbon met chilipeper
- Hete chocolademelk
- Bonbon met kaneel
â
- Mozart Kugeln zijn een van de allerlekkerste bonbons die er bestaat. Hij bestaat uit pistache, marsepein, praline en een laagje chocolade. Heeft Mozart deze bonbon ooit zelf kunnen proeven?
â
- Een van de meest sensuele boeken over eten maken en bereiden is het boek âRode rozen en tortillaâsâ. Tita is de hoofdpersonage en vanaf dat ze een baby is, maakt eten al een groot deel uit van haar leven. Als zij zelf gaat koken blijkt zij over een speciale kracht te beschikken namelijk
- zij kan door speciale woorden te zeggen een heel gerecht redden of nog lekkerder maken
- er word door haar niets verspild of weggegooid, zij maakt perfecte porties
- door haar tranen kan zij emoties via het eten overbrengen naar de mensen
- edereen die van haar eten eet, krijgt een blik in de toekomst over zichzelf
â
- De Nederlandse eetcultuur bestaat niet echt, toch? Nee, zelfs stamppot is niet echt Nederlands. Want in Ierland, Frankrijk, Duitsland en België stampen ze er ook op los. In welk jaar is voor het eerst in een kookboek een recept opgenomen voor stamppot hutspot?
â
- In de jaren zestig waren er veel technische veranderingen waardoor makkelijker geproduceerd kon worden in de landbouw. Omdat de vraag naar producten niet steeg, maar er wel veel geproduceerd werd, ontstonden er overschotten in de EU. Voor deze overschotten werden metaforen bedacht. Welke drie waren dat?
- Rijstebrij
- Boterberg
- Zoutpilaren
- Melkzee
- Suikerbom
- Wijnplas
- Vleesbomen
- Tomatensoep
â
- In de film âThe shape of waterâ kookt Elisa elke dag eieren. Eerst alleen voor zichzelf maar later ook voor het bijzonder wezen op haar werk. Wanneer zij haar eieren kookt gaat ze ondertussen in bad en daarna kleed zij zich aan. Elke dag opnieuw en elke dag kost dit hetzelfde aantal minuten. Nu is de vraag, hoe lang kookt zij haar eieren?
- 4 minuten
- 6 minuten
- 8 minuten
- 10 minuten
â
- âIk bid niet veur brune bonenâ komt van de hoofdpersoon Bartje van de boeken van Anne de Vries. Bartje is niet echt fan van bruine bonen. Er is ook een stripfiguur die er niet perse fan van is, maar die het voedsel wel vaak eet. Wie is dat?
- Micky Mouse
- Donald Duck
- Goofy
- Gijs Gans
â
- We kennen natuurlijk allemaal Fries suikerbrood, Zeeuwse Bol, Drentse worst en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar wist je dat zelfs de jongste provincie van Nederland een eigen streekgerecht heeft? Dat heet de Flevolandse Polderkoek. Wat voor bijzonder ingrediënt zit hier in?
- Aardbeienlimonade
- Koffie
- Chocolademelk
- Amaretto
â
- Er is een cocktail vernoemd naar het kindsterretje Shirley Temple.
â
- Ik denk dat iedereen wel een moeder, oma, tante whatever heeft die in haar tas een rolletje King pepermunt of Mentos heeft. Dit snoepje bestaat dus al sinds 932. Maare in welk land is dit snoepje eigenlijk uitgevonden?
- Polen
- Nederland
- Amerika
- Zwitserland
â
- Sinds 1860 bestaat de Ruijter. Zij zijn bekend geworden met de roze en witte muisjes. Korte tijd later ontstonden er een derde variant namelijk gestampte muisjes. Wat is de reden geweest van dit derde product?
- om bij een genderneutrale opvoeding toch beschuit met muisjes aan te kunnen bieden
- oude dames vonden roze en witte muisjes erg lekker maar wat te hard voor hun gebit
- een speciale variant voor de winter. Geen sneeuw op straat? Gelukkig wel op je bord
- een alternatief aanbieden voor poedersuiker zodat er met van Gilse geconcurreerd kon worden
â
- En dan zijn we al weer bij de laatste vraag aangekomen. Een plaatje dit keer. Wat zie je op dit plaatje?
- Spaanse Sperziebonen
- Onbewerkte vanille
â
En dan zijn we al weer aan het einde van de quiz gekomen. Heb je honger gekregen? Ja dat snap ik. Voordat je iets uit de kast pakt of misschien zelf wel gaat bakken heb ik nog een kleine bonus vraag.
Welke recepten bedenker is de favoriet onder de bakkers van het baktopic?