Breda

Er was nog geen Breda-Topic, hopelijk is er animo voor!

Ik woon er een paar weken en ben heel benieuwd naar jullie aanraders, voor werkplekken, uitgaan, evenementen, alles eigenlijk!

Tot nu toe kan ik de broodjes van Bakker Ron Goeijers op Hoge Vught aanraden, veel verder dan dat ben ik nog niet gekomen :relieved:

4 likes

Ah, ken ik niet, zal er eens gaan kijken!

Ik heb in Oosterhout gewoond naast Breda. Als je een keer ergens anders heen wil dan Breda zelf is dat ook leuk en dichtbij. Je kan lekker eten (en bowlen) bij Merlijn, in de zomer zijn er op de markt hele gezellige terrasjes en vooral als je van speciaal bier houd want er zit daar een speciaalbier café met een groot terras. Ook kun je leuk winkelen daar vind ik.

Breda zelf vind ik ook een hele leuke gezellige stad maar ben eigenlijk alle namen vergeten of haal alles door elkaar wat waar zat etc. Genoeg keuze om uit te gaan, wat te drinken en uit eten in ieder geval.

1 like

Ik heb er 5 jaar gewoond en dat was echt top! Het ginneken is echt een fijne wijk (let op dat je niet verdwaald) en mijn favoriete deel van de stad was altijd de Veermarktstraat. Fijnste winkelcentrum voor boofschappen is inderdaad HV en voor de beste carnavalsoptocht ga je naar Prinsenbeek. Palm Parkies komt er denk ik weer aan, dat vond ik zo leuk altijd. Ik had ook meegedaan met de singelloop, weliswaar mrt mijn werk maar dat was ook echt een aanrader

1 like

qua evenement zou ik breda drijft zeker aanraden, je moet een beetje geluk hebben met het weer maar als dat goed is is het zo gezellig!! Kijk er ieder jaar heel erg naar uit

verder zit er op het station sinds kort delightful desserts en dat ziet er echt geweldig uit https://www.instagram.com/delightfuldessertsbreda/, ben er zelf nog niet geweest maar misschien een aanrader als je van zoete dingen houdt en op t station bent

1 like

Ik woon hier ook weer sinds een week (vier jaar ergens anders gewoond). Ik ging altijd naar Klub Bulk in de Mezz, dat was elke maand, maar zie nu dat hun laatste evenement in november was. Iemand enig idee of dat nog terug komt? Dat is iig een leuk feestje als je van techno en deephouse houdt, er hangt altijd een leuke sfeer.
Bij JA! kun je lekkere broodjes krijgen. En verder heeft het 't Hart een goede kaart.

1 like

Ik vergeet altijd alles, maar hier kan ik even zo snel opkomen:

 • Ezelsoor voor tweedehands boeken :books:
 • The Tiger Club voor Aziatisch eten in chille setting
 • Bij In Kannen en Kruiken heb ik laatst heel lekker geluncht. Wentelteefjes van suikerbrood…
 • Café Bruxelles is mijn favoriete eetcafé.
 • 't Hart voor aardbeien mojito’s
 • Evenementen in Beers & Barrels (in de oude brouwerij) vind ik ook heel leuk!

ooo die toko ben ik een keer van boven naar beneden van de trap gevallen

1 like

Nacho’s bij ‘t Hart!

3 likes

Oh en als je van speciaal bier (en eten) houd. Volgend weekend is er hop on-hop off speciaal bier festival in Breda! Super leuk en gezellig! Wij gaan ook weer de vrijdag.

En in de zomer vond ik het super fijn om bij de Galderse meren te zitten en zwemmen met vrienden. Wel vooral door de weeks overdag want op zaterdag en zondag super druk!

3 likes

De Boulevard? :stuck_out_tongue: Ik mis die plek nog steeds haha

3 likes

Ahh, leuk, een Breda topic. Ik woon hier nu bijna 10 jaar. Heb niet direct tips, maar dat komt misschien later wel.

Wooow te gek al die tips! En grappig @Rozecoupeschaar, Merlijn ken ik, ik zat dik 15 jaar geleden op school in Oosterhout en Merlijn was toen al bekend volgens mij!

1 like

Heuuuuu! Ik heb ruim 20 jaar gewoond in E-L op een paar minuten afstand dus was ook elke week wel in Breda te vinden. Ik woon nu in Gouda maar als ik alleen was en een andere baan had, zou ik sowieso in Breda gaan wonen.

Heb afgelopen zondag trouwens bij Red Apple gegeten! Dat was zooo lekker!

2 likes

Ik woon vlakbij Breda en kom er heel vaak, vind het echt een leuke stad. Tips (volgens mij zijn sommige al eerder genoemd):

 • Nacho’s van 't Hart, die zijn echt geniaal lekker.
 • Elke dinsdag en zondag treden De Jongens van Je Weet Wel op in Studio Dependance, ze spelen verzoekjes en het is altijd enorm gezellig!
 • Bij Il Padrino kun je voor een klein prijsje lekker Italiaans eten.
 • Koffie bij Teun zit in de Barones en daar hebben ze heerlijke koffie. Het is ook leuk om het proefplankje te nemen met allerlei kleine gebakjes.
 • Inspire Coffe Company is een fijne plek om koffie te drinken/te lunchen/ met je laptop te werken/boekje te lezen.
 • Misschien een rare tip, maar ik zag laatst dat er in de Barones een gratis toilet zit. Handig voor als je tijdens het shoppen moet.
1 like

Ohhh ja die nacho’s omg!! Zo lekker! Je kunt daar sowieso gezellig zitten vind ik. En de jongens van jeweetwel zijn ook echt top!

2 likes

Als aanvulling op de eerdere tips.
Mocht je nu een weekendje Breda doen en iets verder willen kijken dan het centrum/grote markt is dit ook nog een leuke wandelroute:

 • Aansluitend aan het centrum loopt de Ginnekenweg. Deze straat heeft veel allure door de oude, statige gebouwen en zit bordevol wat chiquere/meer bijzondere winkeltjes. Ook heel erg veel lunchmogelijkheden.
 • Mocht je eenmaal in het Ginneken uitkomen is de Ginnekenmarkt een aanrader. Fijne plek om even wijntje te drinken, met een bitterbal erbij, bij kroegen als Boerke Verschuren of Moeke.
 • Vanuit het Ginneken kan je wandelen via de Mark of in het Mastbos, met mooi weer is dit zeker een aanrader en zal je je ook verbazen over het landelijke gevoel zo dicht bij de stad.
 • Eenmaal in het bos zijn de Heren van Oranje of de Boswachter leuke plekken voor een kop koffie, midden in het groen.
6 likes

Mijn aanvulling op de centrum tips die al gegeven zijn:

 • Naast de enorm populaire Grote Markt, ligt (vanuit deze markt gezien) links naast de Grote Kerk ook de Havenmarkt. Borrelen, lunchen en dineren is gezellig en niet al te duur bij de Suikerkist. Dit cafe was vroeger een beetje ‘meh’, maar is sinds een flinke update écht leuk.
 • Il Padrino is al genoemd, maar de andere ‘‘beetje foute’’ Italiaan ligt tegenover en heet Da Atillio. Qua inrichting is het één overheersende wansmaak, maar ik vind hier zelf de pizza’s lekkerder dan bij Il Padrino.
 • Als je op zoek bent naar een meer studentikoze sfeer en niet al te hoge prijzen is De Vulling op de Grote Markt een aanrader. Een kop thee krijg je een muntje bij, zodat je kosteloos nog een keer kokend water kan halen. Tevens zelfbediening waardoor ze voor een hot spot relatief goedkoop zijn. Het is overigens ook best lekker om op een drukke terrasdag niet op je drank te hoeven wachten en dit zelf aan de bar te kunnen halen.
 • Breda centrum heeft ook twee goedlopende ijszaken, waar het zeker de moeite is een ijsje te halen op een zonnige dag. Frezzo op Van Coothplein en Bon Appetit (de ijssalon van Breda) op de vlaszak. Bij de laatst genoemde kan je ook goed binnen zitten en een combinatie met wafels e.d. bestellen op een wat druiligere dag.
 • Ook is het de moeite de Grote Kerk van binnen te bezoeken. Er ligt een hoop koninklijke familie en de kerk is sowieso bijzonder door de protestantste binnenkant en de katholieke, gotische buitenkant. Ik geloof dat de toren ook te beklimmen is. Het uitzicht is heel mooi! Goed te zien hoe groen Breda is van dusdanige hoogte.
 • Een ander cultureel hoogtepuntje is het Begijnenhof. Hier wonen tot op de dag vandaag nog steeds vrouwen. Serene binnenplaats in de stadsdrukte en aardig kerkje.
 • De KMA is ook de moeite waard. Zeker op Open monumenten dag is de KMA een enorm bijzondere plek om eens te gaan kijken. Prachtig “kasteel” en bijzondere historie. Hier is nog de vrede van Breda getekend (waarna de Nederlanders officieel in het bezit waren van Suriname en het verlies moesten verwerken van Nieuw Amsterdam)
 • Chillen op mooie dagen kan goed in het Valkenberg naast de KMA/kasteelpark. Zoals iemand hier al zei is Palm Parkies in de zomerdagen op een dinsdag een aanrader. Vandaag de dag wel topdrukte daardoor iets minder vrij dan een aantal jaren geleden.
2 likes

Ohh ja Il Padrino had ik de eerste date met mijn vriend hahaha. Wel lekker. Ik ga ook vaak naar Rhodos en naar Tortilla’s.

ahh jongens ik mis het :disappointed_relieved: