Ik hou echt van barbecueën. Ben dan ook vaak degene die het vlees staat te draaien en de barbecue aansteekt terwijl de mannen toekijken haha.
Wat ik regelmatig doe als is puntpaprika’s grillen op de barbecue, eventueel gevuld met rijst of al voorgebakken (vega) gehakt en kaas, maar zonder vulling is ook lekker.
Fruit grillen is ook heel lekker. Watermeloen in plakken snijden en die grillen is heerlijk of halve perziken (wel redelijk harde daarvoor nemen). Maar wat nog lekkerder is, is ananas insmeren met honing of agavesiroop en die grillen. Is ook heel lekker als toetje met een bolletje ijs en wat muntblaadjes. Of zoals @Gast hierboven al zei marineren met balsamico voor een hartig effect.
Banaan in de schil grillen is ook een aanrader. Dat kun je eten als bijgerecht wanneer je bijvoorbeeld iets pittigs eet, maar ook heel goed als toetje. Vooral als je de schil eerst opensnijd in de lengte en dan de banaan in stukjes snijdt zonder dat je dus helemaal door de schil snijdt. Dan tussen de bananenstukjes chocoladestukjes of hagelslag strooien en even op de barbecue leggen tot de chocola is gesmolten en de schil zwart begint te kleuren.
Qua vleesgerechten maak ik regelmatig Burnt Ends naar dit recept https://bbq-helden.nl/recepten/cheapo-burnt-ends/ of wanneer ik minder tijd heb gril ik gewoon speklapjes op de barbecue, snij die klein, meng ze met wat barbecuesaus of zoete ketjap saus en doe ze dan in een alu bakje weer even terug op de barbecue.
Daarnaast maak ik ook regelmatig Moink Balls https://bastard.nl/recepten/moink-balls/. Die doen het ook altijd goed en kun je zelfs nog bewaren voor de dag erna als borrelhapje ofzo.